Tiedätkö mikä aiheuttaa ylivoimaisesti eniten henkistä pahoinvointia ja tehottomuutta suomalaisilla työpaikoilla vuonna 2024…
Hanki suhteeton kilpailuetu:
vähennä radikaalisti henkilöstösi rahahuolia!
Rahataitojen oppiminen helpolla ja hauskalla tavalla säästää henkilöstösi uupumukselta ja lisää keskittymiskykyä ja työtyytyväisyyttä…
Jos olet koskaan miettinyt, miten todella auttaisit henkilöstöäsi voimaan hyvin ja menestymään, tämä voi hyvin olla tärkein koskaan lukemasi kirje.
Työhyvinvointipäivä on usein se pikaratkaisu, jolla pyritään tuottamaan jotain nostetta ja pikaparannusta.
Näitä tyhy-päiviä ikävä kyllä suunnitellaan usein terveystaitojen näkökulmasta, vaikka eniten stressiä aiheuttaa oma talous.
Erään tutkimuksen mukaan yli 60 % stressaa rahasta. Yhtä moni kertoi, että rahahuolet vaikuttavat työssä jaksamiseen. Yli puolet sanoi rahahuolien heikentävän keskittymistä.
Ja viimeisimmän työhyvinvointitutkimuksen mukaan 60 % vastaajista oma talous ei ollut edes “melko hyvä”.
Keskity siinä sitten rentoon työntekoon, kun jatkuvasti rahahuolet rasittavat mieltä!
Kun jokainen postilaatikon kolahdus saa aikaan kuristavan tunteen työntekijäsi kurkussa…
Ja illalla uutisankkurin puhe inflaatiosta ja korkojen noususta nostaa stressikäyrät taivaisiin eikä uni maistu…
Parhaatkaan terveystaidot eivät auta kumoamaan rahastressin haitallisia vaikutuksia, joita ei pääse karkuun työpaikallakaan.
Voit ehkä ajatella, että mitä työntekijän oma talous kuuluu työnantajalle?
Eipä se kai kuulukaan, sen enempää kuin terveyskään, mutta kaikki vaikuttaa työpaikalla.
Samoin kuin “kaikki tietävät miten pysyä terveenä”, myös “kaikki tietävät miten tulot ja menot pidetään oikeassa suhteessa”.
Ja silti on vain inhimillistä todeta, että suomalaisten työntekijöiden terveys on laskussa.
Ja samalla tavalla, suomalaiset kuluttavat keskimäärin 103 % tuloistaan.
Eikä edes hyvät tulot ratkaise ongelmaa, vaan sama ongelma saa isommat luvut.
Mikä voisi siis olla ratkaisu vähentää radikaalisti rahastressiä?
Työhyvinvointipäivä, joka muuttaa käsityksen rahasta lopullisesti – miten luoda raha-asioihin mielenrauhaa, tuloista riippumatta.
“Positiivinen fiilis ja hauska päivä mutta myös tekemisen meininkiä!”
“Itselleni ja myös muille, jäi sellainen fiilis että ”miksi emme ole aiemmin miettineet rahankäyttöä näin” ja sai monen aloittamaan pitkäjänteisen säästämisen ja sijoittamisen, ne kenellä ei ollut vielä sijoitustilejä, perustivat ne samalla viikolla. Eli todella opettavainen ja positiivinen fiilis jäi, kaikki sai tekemisen meiningin päälle oman rahankäytön suhteen.
Kokemus oli livenä myös hyvä. Kiitosta tuli siitä, että osallistutat yleisöä mukaan ja laitat heidät myös itse miettimään. Plussaa tulee myös hauskuudesta ja siitä, että kerrot eläviä esimerkkejä omasta elämästä.
Kaiken kaikkiaan koulutus jopa ylitti odotukset, pelkkää positiivista kuullut koulutuksen ympäriltä.
Arvosanaksi annamme täyden 5!”
Justus Nurmi, Strategic Account Director
Kiristyvässä taloustilanteessa toimivat rahataidot vähentävät stressiä ja lisäävät hyvinvointia kuukausi kuukaudelta… se on osa kilpailukykyä!
“Mieti, miltä sinusta tuntuu, jos pyörit koko yön sängyssä miettien, mistä saat raavittua kasaan tarvittavat eurot muksun hoitomaksun, sähkölaskun ja vuokran, vastikkeen tai lainanlyhennyksen hoitamiseen?
Tai jos joudut koko ajan miettimään, että mistä, milloin ja kuinka iso palkka tilille on tulossa? Millainen vaikutus tällä on omaan toimintakykyysi ja pitkässä juoksussa hyvinvointiisi? Miten pystyt tekemään työsi?”
– Mikko Sjögren
Helsingin yliopiston tutkimus nuorten aikuisten kokemuksista taloudellisista vaikeuksista kertoo, että rahahuolet heikentävät hyvinvointia vuosiksi eteenpäin. Velkaongelmat aiheuttavat taloudellisten seurausten lisäksi huolta, häpeän tunnetta, ahdistusta ja sosiaalisia ongelmia.
Ihmiset ovat kuitenkin vaitonaisia raha-ongelmistaan, jolloin niiden oireet näkyvät muilla elämän osa-alueilla, kuten ihmissuhteissa ja työuupumuksena. Vastausten mukaan, mitä heikommin menee, sitä vaikeampi rahasta on puhua.
Jos on rahahuolia, ensin menee yöunet, seuraavaksi sekoaa vatsa ja kolmantena alkaa parisuhde olla koetuksella, kun aamiaispöydässä vastapäätä istuu puhumaton zombi.
Kun tässä kunnossa raahaudutaan työpaikalle, ei todennäköisesti ole luvassa huippusuorituksia.
On aika päivittää käsitys työhyvinvoinnista 2020-luvulle.
Mikko Sjögren on henkilö, jonka puoleen Suomessa käännytään, kun halutaan syvää asiantuntemusta henkilökohtaisen talouden hallintaan liittyvissä asioissa…
Mitä jos otettaisiin raha-asiat puheeksi hauskalla ja rennolla otteella työhyvinvointipäivässä? – ei vaikeaa talousjargonia tai puuduttavaa budjetointia (eikä omien raha-asioiden paljastamista työkavereille saati työnantajalle)
Raha-asioiden ei tarvitse olla tylsää ja puuduttavaa budjetointia tai penninvenytystä. Mitä jos saisit työntekijät porukalla innostumaan raha-asioista ja uskomaan omaan kykyynsä hoitaa raha-asioita vauraalla tavalla?
Taloudellinen hyvinvointi tarkoittaa turvallisuuden tunnetta ja tunnetta oman talouden hallinnasta; se on pärjäämistä arjessa, samalla yllättäviin tilanteisiin ja tulevaan varautuen.
Työntekijä, joka stressaa itsensä uupumukseen asti maailmantalouden muutoksia seuratessa ei saavu työpaikalle levänneenä. Jos säikähtää jokaista postilaatikon kolausta, menettää yöunensa ja lopulta mielenterveytensä…
“25 vuotta elin tätä elämää ajatellen, että se rikastuminen on muille ihmisille. Olen perheestä, jossa ei oltu rikkaita, mutta en ole kokenut, että mitään olisi puuttunut. Sellainen “tavallisuus” on itselläkin ollut tavoitteena.
Nooh viime viikonloppuna kuuntelin Mikko Sjögreniä puhumassa rahasta ja henkilökohtaisen talouden pyörittämisestä. Käteen jäi kourallinen käytännön vinkkejä ja pieni kytevä ajatuksenpoikanen.
15 tuntia vaadittiin siihen, että ajatusmalli vaurastumisesta muuttui jostain mytologisesta tarusta “mitä jos” – ajatuksen kautta “miksi ei?”
-Juuso Marttila
Mistä “Rahataidon päivä” koostuu?
Raha on monelle vähän kuiva aihe. Ihmisten mielikuva talousvalmennuksesta on diashown vilkuttamista kuittipölyllä kuorrutettuna.
Ihmiset oppivat kuitenkin keskimääräisesti paremmin, kun ovat hereillä. Vaikka asia olisi kuinka hyvää ja tärkeää, jos se ei ole mielenkiintoisesti esitetty, kukaan ei opi mitään.
Mikon tapa puhua rahasta ei jätä ketään kylmäksi. Moni onkin sanonut, että valmennukset muistuttavat stand up -komediaa. Huumori ja tarinat vauhdittavat tärkeän aiheen painumista mieleen ja viihdyttävät kuuntelijaa.
Työhyvinvointipäivä koostuu neliosaisesta rahataidon valmennuksesta:
1. Tiedosta mihin palkkasi katoaa joka kuukausi (ja miten pääset rahavirtojesi niskan päälle)
Henkilökohtaisen talouden voi jakaa neljään laatikkoon: TULOT, MENOT, VASTUUT ja VARAT.
Usein keskitytään joko menojen karsimiseen (säästäminen) tai tulojen lisääminen (lisätulot). Nämä on hyviä juttuja, mutta kassavirtakaavioon kuuluvat myös vastuut ja varat.
Vastuut tuovat meille lisää kuluja, kun haluamme lisätä elintasoamme. Varat taas luovat meille omaisuutta, joka kasvattaa tuloja. Kun ymmärrämme tämän mallin, pystymme keskittymään enemmän varoihin kuin vastuisiin.
2. Muuta oma rahatarinasi, niin rahatodellisuutesi muuttuu (yllättävänkin nopeasti)
Ei ole yllätys, että pitää tienata enemmän kuin kuluttaa ja kannattaisi sijoittaa ja saada aikaan puskuri. Moni ei kuitenkaan tee sitä. Syynä siihen on tunteet, jotka joko aikaansaavat tai estävät tekemistä.
Sijoitusten onnistumista rajoittava tekijä on aina sijoittaja itse. Samassa markkinassa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Rahataitoja oppiessa tiedon lisääminen ei yksistään paranna tilannetta. Kyse on siitä miten ajatukset, uskomukset ja tavat tukevat vaurastumista edistäviä valintoja.
Muuttamalla omaa rahatarinaamme ja purkamalla vanhentuneita uskomuksia rahasta pystymme muuttamaan toimintaamme rahan kanssa, ilman että alitajuntamme sabotoi tuloksia.
3. Miten teet oman talouden hallinnasta mahdollisimman vaivatonta, helppoa ja nopeaa… jopa automaattista?
Avainsana tässä on automatisointi.
Moni pitää raha asioita työläänä ja itsekuria vaativana aiheena. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla sitä. Taloudenhallinta on mahdollista automatisoida ja meillä on siihen valmiit työkalut.
Nyt työntekijäsi oppivat suoraan Suomen johtavalta rahataitojen valmentajalta miten laittaa talous kuntoon ja ottaa ensi askeleet kohti vaurastumista – ilman kaikesta hauskasta luopumista.
4. Kuinka pääset eroon huonoista lainoista ja turhista veloista ennätysajassa (riippumatta tilanteestasi)
Työntekijäsi oppivat miten velkamurskain toimii ja saavat selkeän suunnitelman miten huonoista lainoista pääsee mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti eroon.
Monelle tuttu tilanne on, että loppukuusta maksetaan varmuuden vuoksi kauppaostokset luotolla, ettei vaan kävisi tilannetta jossa maksupääte näyttää hylättyä. Sehän vasta noloa olisi.
Luottokorttivelat ja huonot lainat toimivat korkoa korolle ilmiönä, hyödyttäen ja vaurastuttaen lainanantajaa. Työntekijäsi oppivat miten kääntää tilanne päinvastoin ja ottaa korkoa korolle -ilmiö omaksi hyödykseen.
Rahataidon päivän jälkeen työntekijäsi osaavat ainakin seuraavat tutkitusti stressiä alentavat taidot:
- Manageroida sujuvasti omaa talouttaan ilman tylsää budjetointia tai Excel-taulukoita. Hän luo pelivaraa omaan talouteensa uusilla taidoillaan, eikä menetä yöuniaan yllättävistä kuluista.
- Vyöryttää huonot lainansa ja osaa hankkiutua niistä eroon 10 kertaa tavallista nopeammin – ei enää painajaisia rahan takia.
- Hänellä on rahatarina, joka luo vaurautta ilman penninvenyttämistä. Oma talous on enemmän tunne kuin järkilaji.
- Pelkän säästämisen sijaan hän tuntee korkoa korolle -ilmiön ja hyödyntää sitä sujuvasti omassa taloudessaan. Hän tietää miten varautua tulevaisuuteen, aloittaa säästämisen ja sijoittamisen kartuttaen varallisuutta eläkepäivien varalle.
Tapaa valmentajasi: Mikko Sjögren – mies joka toi rahataidon valmennuksen Suomeen!
Mikko Sjögren on Varapuun perustaja, sijoittaja ja kirjailija. Mikko on valmentanut jo yli 15 vuotta ja valmennusten läpi on kulkenut jo yli 40 000 asiakasta.
Mikko kiinnostui sijoittamisesta ja vaurastumisesta jo 90-luvun alussa opintojen ohessa. Vanhempiensa liiketoimintakaupasta syntyneellä pienellä pesämunalla, sijoittaminen osakemarkkinoille päätettiin aloittaa.
Hävittyään yli puolet sijoittamistaan rahoistaan tiedonpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi, Mikko turhautui ja päätti löytää oikean tavan tulla taloudellisesti vapaaksi.
Älä usko meitä… ainakaan ennen kuin kuulet Rahataidon päivän käyneiden kokemuksia!
“Palaute mikä minulle on tullut sekä työntekijä että toimihenkilö puolelta on ollut vain positiivista. On pidetty hyvänä, että työnantaja järjestää myös tällaisia tilaisuuksia. Lähestymistapa oli riittävän konkreettinen ja varmasti monelle tuli ideoita talouden hallintaan ja toivon, että moni laittoi niitä myös käytäntöön. Mielestäni vastasi odotuksia arvosanalla 4 (jos ajatellaan, että 4 olisi, että vastasi odotuksia ja 5 ylitti odotukset).”
-Satu
“Tässä on Suomen ensteks paras talousvalmentaja, jonka opissa olen saanut kulkea jo pari vuotta. Mikon tyyli valmentaa talousasioita on itse asiaa höystettynä huumorilla, niin että samoja juttuja jaksaa kuunnella vuodesta toiseen. Ja itse asiassa se sama tarina muuttuu ajan myötä, kun itse kehittyy ihmisenä.”
-Sanni Kastelvuo
Mitä jos otettaisiin raha-asiat puheeksi hauskalla ja rennolla otteella työhyvinvointipäivässä? – ei vaikeaa talousjargonia tai puuduttavaa budjetointia (eikä omien raha-asioiden paljastamista työkavereille saati työnantajalle)
Ottakaa nyt työpaikalla rahataidot osaksi työhyvinvointia – vakautta, turvaa ja mielenrauhaa rahasta
Olen tuonut esille, kuinka arvokasta työntekijäsi hyvinvoinnille, rahataidot voivat olla.
Totuus on: taloudellisen hyvinvoinnin ei tarvitse olla vain vauraita ja onnekkaita ihmisiä varten.
Mikko Sjögren on valmentanut jo yli 15 vuoden ajan rahataitoja kymmenille tuhansille ihmisille ympäri Suomea ja näyttänyt miten yksinkertaista oman talouden haltuunotto on.
Ja nyt haluaisimme tehdä tämän mahdolliseksi, myös teidän työntekijöille.
Mutta tiedätkö, maailmantalous on jo myllerryksessä ja aika toimia on NYT. Varmista, että työntekijöilläsi on oikeat tiedot ja taidot toimia kiristyvässä taloustilanteessa ja säilyttää mielenrauha ja yöunensa.
Jo kymmenet tuhannet tavalliset Suomalaiset, ovat ottaneet taloutensa haltuun ja monet heistä ovat löytäneet jopa taloudellisen vapauden, huomattavasti nopeammin, kuin aavistivat olevan edes mahdollista.
Ollaksesi yksi näistä askeleen edellä olevista työnantajista, jonka työntekijät eivät menetä yöuniaan maailmantalouden heilahdellessa ja inflaation myllertäessä.
Täytä alla oleva lomake ja sovitaan milloin olisi paras hetki teidän yrityksen työhyvinvointipäivään.
Sinulla ei ole mitään menetettävää – sillä palaute valmennuksista on ollut pelkkää positiivista.
Mutta älä viivyttele – sillä Mikon kalenteri täyttyy nopeaa vauhtia ja haluat varmistaa, ettei tämä mahdollisuus mene sivu suun.
Hinta alkaen 2997€ + alv. Voidaan jakaa yhteen tai useampaan osaan.
Mikko Sjögren
Suomen luotettavin rahataitojen valmentaja
Tai ota suoraan yhteyttä:
Mikko Sjögren
mikko@varapuu.fi / 040 555 4632
P.S Mitä jos rahahuolet ei aiheuttaisi häpeää, pelkoa ja muita tunteita? Mitä jos asioista voisikin puhua? Ehkäpä sinun ongelmasi eivät olekaan niin spektaakkelimaisia? Voisiko naapurityöpisteen kaverilla olla samanlaisia haasteita?
P.P.S Raha ei ratkaise ongelmia – ei edes rahaongelmia. Palkankorotuksesta ei ole hyötyä, jos nykyistäkään palkkaa ei osata käyttää. Tulojen kasvaessa menot kasvavat yleensä samassa suhteessa, jolloin rahastressistä kärsitään vain uudemman vuosimallin Opelissa.