skip to Main Content

Kuka on Mikko Sjögren?

Varapuun perustaja ja päävalmentaja.

“Tärkein yksittäinen taito taloudenhoidossa on kyky navigoida.”

Mikko Sjögren kiinnostui sijoittamisesta ja vaurastumisesta jo 90-luvun alussa opintojen ohessa. Vanhempiensa liiketoimintakaupasta syntyneellä pienellä pesämunalla sijoittaminen osakemarkkinoille päätettiin aloittaa. Hävittyään yli puolet sijoittamistaan rahoistaan tiedonpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi, Mikko turhautui ja päätti löytää oikean tavan tulla taloudellisesti vapaaksi.

Kun kaikki viisi siihen aikaan julkaistua suomenkielistä kirjaa aiheesta oli luettu, oli siirtymä englanninkieliseen kirjallisuuteen looginen. Kirjoista löytyi viittaukset tapahtumiin, joissa kirjoittajat olivat olleet aiheistaan puhumassa. Niistä innostuneena Sjögren päätyi ulkomailla järjestettäviin seminaareihin katsomaan kirjoittajia henkilökohtaisesti. Yli kaksisataa luettua kirjaa aiheesta ja kymmeniä valmennuksia myöhemmin, tulokset alkoivat muuttua, kun oppeja ryhdyttiin viemään käytäntöön.

Käännekohta tapahtui vuonna 2003, kun hän löysi periaatteet, joilla on mahdollista parantaa oman talouden ja sijoitusten suorituskykyä. Samalla kirkastui miten löydetään oman talouden heikot lenkit ja miten vaurastumista voidaan nopeuttaa erilaisin vipuvoimin, sekä keinot joilla riskiä voidaan rajata ja varallisuutta suojata. Otettuaan käyttöönsä oppimansa asiat hän osti 21 sijoitusasuntoa 18 kuukauden aikana ja saavutti taloudellisen riippumattomuuden.

Tuloksien aikaansaama kiinnostus levisi pian omista kavereista heidän ystäviinsä ja tuttuihinsa. Tämän kysynnän seurauksena Valmennusyhtiö Varapuu sai alkunsa vuonna 2007. Kymmenessä vuodessa se onkin kasvanut yli 50 rahaan liittyvää tapahtumaa vuodessa järjestäväksi tahoksi. Maksavien osallistujien määrät vaihtelevat molemmin puolin kahdensadan per tapahtuma. Mikko Sjögren on myös arvostettu ja haluttu puhuja muiden tapahtumajärjestäjien keskuudessa. Tämä kehitys jatkuu, sillä pelkästään vuonna 2017 Sjögren oli 27 päivää erilaisissa seminaareissa ja valmennuksissa ulkomailla opiskelemassa.

Sjögrenillä on aivan ilmiömäinen kyky yksinkertaistaa vaikean ja monimutkaisen kuuloisia talouskäsitteitä ja luoda malleja, joilla opittu saadaan ajettua osaksi arkea lähes automaattisesti. Mikon tapa valmentaa on motivoiva ja helposti ymmärrettävä. 2005 vuodesta lähtien Mikko on valmentanut yli 30 000 ihmistä taitavammaksi rahan kanssa.

Niin kuin Sjögren toteaa:

”Sijoitusten onnistumista rajoittava tekijä on aina sijoittaja Itse. Samassa markkinassa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Toisin kuin yleensä virheellisesti luullaan ratkaiseva tekijä ei niinkään ole tieto. Tiedon lisääminen ei yksistään paranna tilannetta. Kyse on siitä miten ajatukset, uskomukset ja tavat tukevat vaurastumista edistäviä valintoja, toisin sanoen taidot joilla tieto viedään käytäntöön.”

 

  • Sijoittaja, valmentaja, kirjailija, Valmennusyhtiö Varapuun perustaja
  • Finanssialan myyntitehtävät 2000-2005
  • Ollut mukana tuomassa Suomeen sijoitusasuntojen ostotoimeksiantopalveluita 2004-2007
  • Valmennusyhtiö Varapuun päävalmentaja 2007-
  • Kirjat: Tunne Taloutesi – Tunnetaloutesi (Varapuu 2013) ja Vaurastumisen Reseptit (Kauppakamari 2014)
  • Ollut kehittämässä pelin opetussisältöä ja rahoittamassa koululaisille suunnattua rahataito-peliä Money Flow Challenge, joka on ensimmäinen digitaalinen ja ensimmäinen pelillinen 2016 uudistuneen opetussuunnitelman mukainen ja sitä tukeva opetusmateriaali. Peli on voittanut myös Finnis Game Awardsin hyötypelisarjan ykköspalkinnon.
  • Mikko Sjögren on ollut puhumassa mm. Suomen Pankin, Opetushallituksen, Talouden tietotoimiston, Pörssisäätiön sekä Suomen Yrittäjäyhteisön (nyk. NBF), Suomen vuokranantajien tilaisuuksissa ja isännöinyt Sijoitus Invest 2016 päälavaa Helsingissä.
  • Mikko on valmentanut yleisöään samalta lavalta tapahtumissa, joissa muina puhujina ovat olleet mm. Robert Kiyosaki, Jack Canfield, Randy Gage, Eric Edmeades, Brian Mayne, Janet Attwood, Tom Wheelwright, Orjan Saele, Arman Alizad, Madventuresin Riku ja Tunna, Juhani Töytäri, Juhana Torkki, Jari Sarasvuo, Linda Liukas, Kaisa Liski, Jethro Rohstedt
  • Valmenukset 2018: Asuntoilta, Rahailta, Yrittäjyyden Perusteet 2,0, Taitavaksi Rahan Kanssa. Tee Rahaa Sijoittamalla, Arvopaperit, Asunnot ja Kiinteistöt, Raaka-aineet ja Arvometallit, Liiketoiminta, Valmentajavalmennus 2018 ja Passion for Success2018
  • Valmennusyhtiö Varapuu yhdistyi 2017 alussa Uskalla Innostua ja Valmenustalo Itsensäylittäjien kanssa. Varapuu kuuluu nykyään siis osaksi 10times Oy:tä.

Mikko mediassa

Seuraa Mikkoa somessa

Haluatko tietää Mikon parhaat opit vaurastumisesta?


Täytä tietosi alle ja tilaa maksuton uutiskirjeemme!

Tiedot kirjautuvat 10times Oy:n asiakasjärjestelmään. Emme koskaan myy tai anna tietojasi eteenpäin ilman lupaasi.
Back To Top