skip to Main Content
Vaurastumisen Psykologia Osa 10: Miten Ylijäämäinen Talous Saadaan Aikaan?

Vaurastumisen psykologia osa 10: Miten ylijäämäinen talous saadaan aikaan?

Kassavirtakaaviossa on käytännössä neljä palikkaa, joihin voimme vaikuttaa. Voimme kasvattaa TULOJA, pienentää MENOJA, pienentää VASTUITA ja kasvattaa VAROJA. Tällä nelikentällä voimme siis touhuta.

Oman talouden ylijäämäiseksi saaminen ei ole vaikeaa. On vain neljä palikkaa, joiden avulla se tehdään. Idea on yksinkertainen, tekeminen voi sitten olla jo vaikeaakin. Aivan samoin osakkeiden kursseista sanotaan, että ne voivat mennä ihan mihin vain. Rauhoitan hieman maailmankuvaa ja sanon, että osakekurssi voi mennä vain ylöspäin, alaspäin tai pysyä paikallaan. Ei siis ihan minne vain. Tällainen ymmärrys rajaa aika paljon valintojen määrää. Tämäkin on loppujen lopuksi aika yksinkertainen juttu.

Tuloja voi lisätä, vaikka pyytämällä aamulla pomolta palkankorotuksen. Voi myös ajatella, että oma työn tekeminen pitäisi saada erotettua tuosta tulovirrasta. Tällä tarkoitan normaalia ajatusta, että me vaihdamme omaa aikaamme rahaan. Kun olen tietyn tuntimäärän jossain, minulla maksetaan siitä tietty korvaus.

Työssä käymisessä ei ole mitään pahaa. Työn tekeminen on arvokasta. Vaurastumisen kannalta työllä vaurastumisessa on sellainen ongelma, että tunteja on vuorokaudessa rajallinen määrä. Emme voi vaihtaa rahaksi enempää, kuin 24 tuntia vuorokaudesta. Tässä on katto vastassa.

Tätä ajatusta siis pitää muuttaa sellaiseksi, että kuinka paljon arvoa voimme luoda ympäristöömme. Kuinka montaa ihmistä voin palvella? Pystynkö jotenkin ”monistamaan” itseäni? Jokin tuote voidaan laittaa myyntiin aina auki olevaan verkkokauppaan. Itse olen monistanut omaa osaamistani tähän blogiin. Jos luet tätä yöllä, saat arvoa, vaikka minä olen nukkumassa.

Kannattaa miettiä, pystyisikö itseään jotenkin monistamaan. Silloin samaa työtä ei tarvitsisi tehdä moneen kertaan. Kerran hyvin tehty työ olisi käytettävissä uudestaan ja uudestaan.

Lehdissä ja oppaissa keskitytään monesti kulujen pienentämiseen sen sijaan, että keskityttäisiin tulojen kasvattamiseen. Loppujen lopuksi itseään ei voi säästää ulos ongelmista. Peliä pitää suurentaa, eikä pienentää. Kymmenen kohdan listoista löytyy aina säästövinkkejä ruokamenojen pienentämiseen syömällä eväitä tai poimimalla marjoja.

Seuraavassa blogikirjoituksessa kerron, miksi säästäminen on hanurista. Sitä ennen voit pohtia, miten voisit monistaa itseäsi.

Lue lisää:

Vaurastumisen psykologia osa 1:  Miten tuloksia saavutetaan? 

Vaurastumisen psykologia osa 4: Kolme tapaa, joilla meidät on ohjelmoitu 

Vaurastumisen psykologia osa 6: Miten olemme tottuneet käyttämään rahaa?

Vaurastumisen psykologia osa 8: Kolme ryhmää varallisuuden mukaan 

Vaurastumisen psykologia osa 9: Korkoa korolle ja lineaarisesti ajattelevat aivot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top